Allergia tanácsok

Vezessünk allergianaplót, egyeztessünk orvosunkkal, tájékoztassuk környezetünket, legyünk képben, ha van készülékünk, ismerjük a használatát, éljünk egészségesen – hét tuti tipp azoknak, akik valamilyen allergiás betegségben szenvednek. Ha mind a hét jó tanácsot betartjuk (vagy legalábbis azokat, amelyek érintenek bennünket), garantáltan kevesebb gondot okoz korunk népbetegsége, ráadásul a nagyobb tragédiák is megelőzhetők.

Az allergia tanácsok abban segíthetnek a betegeknek, hogy mire figyeljenek orvosi kezelésnél, hogyan derítsék fel az okokat, hogyan kerüljék el az allergént.

Az okok felderítése, az allergia kezelése

Törekedni kell szakorvosával közösen az allergének felderítésére.

  1. Ha nem sikerül az okok felismerése, vezessünk naplót! Milyen szokatlan szituációkban vettünk részt, mi volt az, ami eltérő volt a korábbi napi szokásainktól?
  2. Egyeztetés az orvossal. Ellenőriztessen minden friss információt.
  3. Törekedjen az allergén elkerülésére. Pollenallergia esetében kísérje figyelemmel a pollenjelentéseket.
  4. Tudjanak allergiánkról mások is! Ha allergiánk eszméletvesztést okozhat, írjuk ezt egy lapra, amit a személyi okmányainkkal együtt tartsunk magunknál.
  5. Legyünk tájékozottak! Ha allergiánkat bizonyos gyógyszerek váltják ki, tanuljuk meg a vegyületek nevét.
  6. Fontos a készülék helyes használata. Ha légúti allergiánk van, tanuljuk meg a belégző készülékek használatát.
  7. Az allergiát nem csak örökölni lehet. A hajlam örökölhető, de szerezhető is. Az egészséges életmód csökkentheti a hajlamot.

close