Asztma gyógyítása

Az asztma gyógyítása számos gyógyszeres kezeléssel végezhető. A terápia során alkalmazható készítmények három nagy csoportba sorolhatóak.

A megfelelő gyógyszer kiválasztása

Az asztmával küszködő betegek nagyobbik részénél különféle gyógyszerkészítmények kombinálásával, variálásával teremtik meg a hosszútávon érvényes tünetmentességet, valamint a rohamok megszüntetését. A szakorvos segíthet annak eldöntésében, hogy az egyes pácienseknél az életkor és a betegség súlyosságától függően melyik a legcélravezetőbb kezelés.

Az asztma kezelésére használható gyógyszerek típusai

A fenntartó jellegű kezelésre alkalmazható asztma gyógyítása során használt szereket folyamatosan ajánlott használni, hogy a krónikus asztmás panaszokat és az asztmás rohamokat megelőzzük.

A rohamoldó gyógyszerek közé olyan készítmények sorolhatók, amelyek gyorsan hatnak, ám rövidebb ideig tartó hatással rendelkeznek; lényegében az asztmás rohamok azonnali jellegű oldását eredményezik.

Az allergia által kiváltott asztma kezelésére használatos gyógyszerkészítmények mérséklik a szervezet által mutatott érzékenységet egyes allergénekre, és egyidejűleg megakadályozzák azt is, hogy a szervezet az allergiát kiváltó anyagokra reagáljon.


close