Asztma és sport

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

2,5 éve sportolok rendszeresen és versenyszerűen. Pár hónapja derült ki,hogy hörgőszűkület miatt asztmám van,illetve a hörgőimben váladék van lerakódva.A vizsgálat eredményei szerint a tüdőm nem működött teljesen jól (a fújós tesztnél derült ki),viszont a Ventolin használata után 20%-al nőtt a tüdőkapacitásom,ami normál szintre hozta.

Viszont most már úgy érzem,nem használ a Ventolin.A panaszok visszajöttek,egyre többet szédülök edzésen és leszek rosszul egyik pillanatról a másikra.A pánik is egyre jobban kijön,amikor elkezdődik a rosszullét,s ez egy új dolog,eddig nem tapasztaltam.(Az előző év végén 2010 október-decembere között rendszeresen befulladtam a váladék miatt és a teljesítményem is folyamatosan romlott.)

Vérvizsgálaton is voltam,de még csak vashiányt sem mutattak ki,ami az oka lehetne. Nem tudom mitévő legyek,hogyan tudom ezt kezelni és milyen orvoshoz,illetve kihez tudok fordulni ezzel...

Tüdőgondozóba kértem beutalót,de félek,hogy nem fognak tudni sokkal többet mondani,mint múltkor.Eddig csak akkor lettem rosszul,ha terheltem a testemet,de most már egy székről való felállás is rendszeresen szédülést okoz.

Kérem adjon tanácsot,hogy mitévő legyek!Mert egyelőre nagyon tanácstalanul állok ehhez és egyre kétségbeesetten,mert ez lehetetlenné teszi számomra az edzéseket.
2011. 06. 18. | 15:47

Kedves Kérdező!
A probléma orvoslása miatt egy nagy centrum tüdőgyógyászati szakrendelését és sportorvosi vizsgálat szükséges. Alaposan fel kell mérni a teljesítő képességet, légzésfunkciót, szükség esetén képalkotóval a tüdő állapotát. Komolyabb kivizsgálás szükséges, minden teendőt ez dönt el.

Orvosszakértő 2011. 08. 08. | 15:09
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close