Fehér hólyagszerű kiütés

Orvos válaszol rovat
Üdvözlöm!
27 éves nő vagyok, van egy 3 éves kisfiam. Pár éve kb. 2-3 megjelentek a jobb csuklómon apró, fehér hólyagocskák, amik nagyon ritkán, évente 2x talán viszketnek 1 napig, aztán semmi reakció. Nem múltak el, 2-3 jött még hozzájuk, de nem terjedt tovább, ott maradt ahol volt. Olyan formát öltenek a csuklóm belső felületén, mintha Braire írás lenne. Nem aggódtam emiatt.
Ám a tegnapi nap folyamán 10 kisebb, ám hasonló hólyagocska jelent meg elszórva a testemen. Főleg a tenyeremen, az ujjpárnák tövében, a talpamon és a lábujjaim között, és egy lapos, ám feszítésre fehér színű Ausztrália formájú az államon. Aggódom, mert nem tudom mi lehet ez. Szeretném elkerülni, hogy a családomra fertőző legyek.
Ezek az újak kissé másképp néznek ki, mert piros keretük van, és fehér hólyagocskák, tehát lehet, hogy nincs köze a csuklómon lévőkhöz.
Annyi talán fontos lehet, hogy előző este ettem vegetáriánus sushit, de ezzel korábban még nem volt problémám.
2011. 10. 01. | 09:32

Kedves Kérdező!
A leírása alapján lichen ruber planus tünetei valószínűek. Ez olyan bőrbetegség, melyet bőrgyógyászati vizsgálat egyszerű szemrevételezéssel igazolhat vagy kizárhat. Javaslom forduljon szakrendeléshez. Ez a betegség egyébként nem fertőző, de természetesen állhat a tünetek hátterében egyéb ok is.

Orvosszakértő 2011. 10. 05. | 10:57
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close