Kiütés oka

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!
Kijött pár napja az arcomon piros foltokba kis apró piros dudorok mintha pattanások lennének, de nem azok, viszonylag 1 helyen 1 hosszú vonalat alkotva. Ez végig az orrom mellöl át az államon át fel az orcám másik oldaláig. Nem viszketnek, de ha víz éri őket még jobban kipirosodnak. Kicsit feszül is és éget enyhén egy darabig ha teszek rá testápolót vagy ilyesmit. A kálcium nem hat rájuk, és még mindig 3 nap elteltével is piros foltok vannak az arcomon itt ott erősebb itt ott gyengébb a színük. Olyan érzés mintha tüzelne és seb lenne ha hozzáérek, de nem sebes. Nem tudom, hogy van e köze hozzá, de ma már izomfájás is kialakult a hátamban. Sokszor arcot mosok csak sima hideg vízzel hátha megnyugszik tőle a bőröm, de nem sok sikerrel.
Mit tegyek velük hogy elmúljanak? Illetve mitől jöhettek ki? Semmiféle különleges ételt nem ettem amitől eddig bajom lett volna.
2012. 01. 25. | 21:27

Kedves Kérdező!

Akár allergiás tünet is lehet, de fertőzéshez is társulhat, vizsgálat nélkül nem tudom se az okét megmondani, de pontos kezelést javasolni, feltétlenül keresse fel a háziorvost!

Orvosszakértő 2012. 01. 30. | 11:54
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close