Kiütések és pattanások

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!


Kb. 2-3 éve jelentek meg az arcomon, nyakamon piros viszketős, pattanásra hasonlító kisebb-nagyobb pöttyök (amióta allergiás asztmám van)
Ahova járok az asztmámmal, írtak fel allergiagyógyszert, de az csak magára az allergiámra hatott. Voltam vele bőrgyógyásznál is, ott is írtak fel nekem más fajta allergiagyógyszert, ez sem hatott az arcomon levő viszketős piros kiütéseimre. Próbálkoztunk helyi készítményekkel is (csalánkiütésre gyógyszertárban kevert krémmel, pattanásra Dalacin-T, Zineryt, Scinorent, (ezek mind kiszárították és irritálták a bőröm, de a viszketés megmaradt, vagy újra visszatért)
Nem múlnak semmilyen eddig használt készítménytől sem a tüneteim véglegesen, és azt sem tudom hogy ez most allergia, vagy pattanás!? Utóbbiakban orvosom azt javasolta, hogy csak a piros foltokat kenjem a Zineryttel, de ez sem bizonyul hatásosnak a viszketések ellen, (csak rövid időre, és ha el is múlik, ott marad a nyoma), és újra előjönnek kisebbek-nagyobbak, és már az önbizalmam sem a régi emiatt. Több mint egy hónapja szedek fogamzásgátló gyógyszert, orvosom azt mondta, ez jó a pattanásokra is (Dienille) Ez sem bizonyul hatásosnak. De nem adom fel, a végére szeretnék járni a dolognak. A leírásomból Ön szerint ez pattanás, vagy allergiás kiütés?
2011. 05. 25. | 12:54

Kedves Kérdező!

A leírás alapján inkább irritált bőrtüneteknek felel meg, patikában kapható külön érzékeny bőrre kifejlesztett termékcsalád, onnan fogja megismerni, hogy a nevében legtöbbször benne van a “Sensi” szó, illetve kérje a patikus segítségét. Arcmosásra deszt. víz javasolt. Ha nem javul, góckutatást javaslok.

Orvosszakértő 2011. 05. 26. | 14:26
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close