Kutyaszőr allergia kisgyermeknél

Orvos válaszol rovat
Üdvözlöm Tisztelt Doktor Úr/Doktornő!
Kérdésem az alábbi lenne: Van egy 10 hónapos csodálatos kislány unokánk. Minden hétvégén nálunk vannak, bár csak délután alszik itt a baba.
A családunkhoz tartozik egy 2 éves bichon hawanese kiskutya, akit rendszeresen hordunk kutyakozmetikushoz, szőre rövid, ápolt, lábait, és a fenekét is naponta mossuk, minden séta után.

Kis unokánk már totyog, mászik, és ugyan nem engedjük a kiskutya közelébe, édesanyja szerint azért lesz estére kicsit piros a szemhéja, mert a kutyusra allergiás.
Az édesapja (a fiam) is allergiás, de inkább a macskaszőrre, és ez a kutyus nála nem okoz semmilyen tünetet.
Azt szeretném megkérdezni, létezik-e, hogy a tünetegyüttesből csak ez a tünet jelzi az allergiát, és javasolja-e Ön, hogy elvigyük a Babát egy vizsgálatra, nincs-e annak ilyen kicsi korban valamilyen kockázata.
Szeretném kizárni, vagy megerősíteni ezt az allergia kérdést, mert nem szeretném, ha ez a családunkban folyamatos ellentéteket eredményezne, mivel a Baba anyukájának az a szilárd meggyőződése, hogy ezt a tünetet a kutyaszőr allergia okozza.
2011. 10. 23. | 18:44

Kedves Kérdező!

Ilyen idős korban még nem végeznek allergiavizsgálatot, úgy lehet kideríteni, hogy a kutyaszőr okozza-e a tüneteket, hogy a kislány több napig nem találkozik a kutyussal, és ha a szemhéj gyulladása eltűnik, akkor az allergia valószínű. Ha nem változik, akkor egyéb ok valószínű.

Orvosszakértő 2011. 10. 24. | 14:46
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close