Macskaszőr allergia

Orvos válaszol rovat
Kedves Doktor!

Allergiás panaszom van és segítség kellene. 2 macska van a lakásban és eltávolítani nem lehet őket, mert nem az enyémek. Egyenlőre én sem tudok elmenni a környezetből amiben vagyok. Voltam allergia vizsgálaton, orvosnál. Szedek gyógyszert (allegrát, azelőtt zyrtecet) van szemcseppem, és rengeteg zsebkendőm is. Ennek ellenére hiába takarítok naponta és cserélem sűrűn az ágyneműt nem enyhülnek a panaszaim.
Esténként még rosszabb, mert nehezen veszek levegőt mind a számon mind az orromon, és folyamatosan azt érzem hogy egy szőrcsomó van a torkomon, nehezen bírom ki hogy ne vakarjam a szemem és minden reggel vérben van és folyik a könnyem, arról nem is beszélve hogy legalább 40 tüsszögéssel indítok. Az orrom is állandóan folyik és sokszor a nyakamnál, államnál kiütések jelentkeznek. Próbálok mindig nyitott ablaknál lenni és sokszor vizes törölköző van az arcomon, de az sem segít sokáig. Mit tehetnék még hogy enyhítsem a panaszaimat?
2011. 03. 28. | 08:44

Kedves Kérdező!
Amennyiben allergiás a macskaszőrre és a macskának maradnia kell, akkor csak a gyógyszeres kezelés fokozásával lehet a tüneteket enyhíteni. Háziorvos vagy allergológus javaslatával lehet a kezelésen változtatni.

Orvosszakértő 2011. 03. 30. | 12:14
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close