Piros foltok

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

Nekem két napja az arcomon kialakult piros foltok, kitüremkedések az állkapcsom környékén inkább, ami viszket. Szeretném megkérdezni, mitől alakulhatott ez ki? Voltam tegnap este az ügyeleten, kaptam a fenekembe injekciót és kalciumot irt fel meg clarintine akut nevű gyógyszert. A kérdésem hova forduljak annak érdekében, hogy kiderüljön mire vagyok allergiás? Mondtam az orvosnak, hogy két napja este bevettem aszpirint és Algopyrint egyszerre, mert megvagyok fázva, azt mondta attól kétli, hogy ilyen tüneteim lennének, de akkor mitől? Kérem segítsenek, hogy mivel tudnám a duzzanatot enyhíteni, eltüntetni az arcomról. Tegnap óta már enyhült a pirosodás, viszketés, de még mindig megvan duzzadva a fejem és néhol viszket is. Válaszát köszönöm.
2011. 03. 26. | 13:15

Kedves Kérdező!
A “megfázás” kórokozója és a rá bevett gyógyszerek egyáltalán kiválthatnak kiütéseket. Ezekre azonban általában az jellemző, hogy elszórtan az egész testen jelentkeznek, nem csak körülírtan. Inkább olyan dologra kell gondolnia, ami az arc bőrével érintkezhetett vagy esetleg a szájüreggel.
Allergia vizsgálatot minden allergológiai szakrendelés tud végezni, de csak tünetmentes és allergia gyógyszertől mentes állapotban.

Orvosszakértő 2011. 03. 30. | 12:11
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close