Piros kiütés

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

Pár napja a kézfejemen piros, apró, olyan lábgomba szerűségek jöttek ki, de csak egy egy picike, nem csoportokban vannak, ma észrevettem, hogy a szám is megdagadt, és ahogy fény felé fordítom azon is kiütéseket látok, és az orron is viszket már.
Mi lehet ez? Meleg allergia vagy esetleg valami vegyszer, vagy étel? Voltak régebben is problémáim de nem derült ki mire jött ki, hasonló kiütéseim is voltak, akkor egy Elocom 0,1% krémet írtak fel rá, és szódavizes borogatást ajánlottak. Az ennél sokkal durvább volt, aztán volt olyan is, hogy foltokban jött ki rajtam csalánkiütés a lábamon, kezemen és csak akkor múlt el ha hideg vízbe raktam.
Sajnos akiknél voltam orvosok senki nem tudott semmit se ezekre mondani. Hiába kértem, hogy küldjenek el allergia tesztre nem küldtek, sőt felvoltak háborodva, hogy ezt kértem. Nem értem mi is lehet a baj igazából? Köszönöm a válaszát előre is!
2011. 04. 06. | 11:54

Kedves Kérdező!

Most is felmerül allergiás eredet, melynek számos oka lehet: gyógyszer, étel, vegyszer, kozmetikum, belső góc, stb. A területileg illetékes bőrgyógyászati allergológiai szakrendelésre kérjen beutalót a háziorvostól, mert ki kell vizsgálni, hogy mi okoz folyamatosan tüneteket. Addig is diéta, kozmetikumok elhagyása, antihisztamin javasolt.

Orvosszakértő 2011. 04. 06. | 14:29
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close