Többféle gyógyszerallergia

Orvos válaszol rovat
Egy gyógyszerallergiával kapcsolatos kérdésben szeretnék segítséget kérni. 41 éves vagyok, állandó gerincgyulladással, Bechterew-kórral. Régen, mikor még nem volt kimutatott a betegség, akkor kaptam Voltaren, Cataflam, Aflamin, Brexin, Donalgin, Seractil, Mesulid tablettákat, porokat a fájdalmakra és semmi bajom nem volt tőlük. Két évvel ezelőtt kaptam Diclofenac-duo kapszulát amire allergiás lettem a lábaimon vastagon csalánkiütéssel. Az ügyeleten kaptam egy Calcium injekciót és nem volt semmi gondom, másnap csak pár piros pöttyöm volt.
Egy hónapja kaptam Aflamin Rapid port és Cifran 500 mg tablettát. Az első gyógyszerek után reggelre nagyon erős kiütéses allergia jött ki az egész testemen. Kaptam rá Calcium injekciót inni és Fenistil Allergia tablettát, amit mindjárt reggel be is vettem. Estére annyira kiütéses lettem, hogy az ügyeletre mentem. Akkor Calcium és Suprastin injekciót kaptam. Szépen le is mentek a kiütések, de másnap hajnalban megint az ügyeleten kezdtem a napot, mert még csúnyább lett a kiütés. Akkor megint Calcium injekcót és Solumedrol injekciót kaptam Lassabban, de lement a kiütés. Másnap megint injekciót kaptam, akkor megint Calciumot és Metilprednizolont. Utána még ittam a Calcium injekciót és szedtem a Fenistil tablettát. Ez kb. egy hétig tartott.

Most egy hete minden nap vettem be Algopyrin complex tablettát, mert nagyon fejfájós vagyok és közben megkaptam az influenza elleni védőoltást is. Soha nem volt bajom egyiktől sem. Fejfájásra is évek óta szedem vagy az Algopyrin complex vagy a Quarelin tablettát és az oltást is évek óta megkapom. Az oltás utáni másnapon a lábamon, az ágyék körüli rész viszketni kezdett és minimálisan, de megint jöttek a kiütések. Calcium injekcót ittam és a Fenistil tablettát szedtem.

Közben nagyon begyulladt megint a gerincem, az ágyból felkelni alig tudok, megfordulni, stb. Az utóbbi időben legjobban bevált gyógyszer a Mesulid volt, de nem merem szedni. Most kaptam Movalis tablettát, hogy próbáljuk meg, de soha nem szedtem és nem mertem bevenni közben rettenetesen szenvedek a fájdalomtól.

Több orvossal is beszéltem, de megnyugtató választ senkitől sem kaptam csak annyit, ha megint jön az allergia, akkor rohanjak orvoshoz.
Szeretném a Doktornő/Úr véleményét kérni és azt megtudni, hogy lehet-e valahol gyógyszer-allergiatesztet csináltatni?
2011. 11. 13. | 10:32

Kedves Kérdező!
Sajnos nem ritka, hogy valaki több gyógyszerrel szemben is érzékenységet mutat. Ennek vizsgálata vérből lehetséges. A vizsgálat neve lymphocyta transzformációs teszt (LTT), melyet a bőrgyógyászati klinikák végeznek. Az ön lakhelyéhez a Budapesti Bőrgyógyászati Klinika van. Itt az Allergológiai Szakrendeléshez forduljon segítségért. Viszont időpontra és háziorvosi beutalóra is szüksége lesz.

Orvosszakértő 2011. 11. 14. | 22:00
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close