Asztma nyári tanácsok

Az asztma nyári tanácsaink megfogadásával könnyebben elviselhető. Ilyenkor a környezeti ártalmak jelentik a legnagyobb veszélyt. Az alábbiakból megtudhatja, hogyan csökkenthetjük ezek káros hatásait.

Az időjárás változásai

Ajánlatos figyelemmel kísérni az időjárás mindennemű változását. Tájékozódjunk minden olyan környezeti ártalom jelentkezéséről, amelyek rohamhoz vezethetnek. Figyelmünk terjedjen ki az ózonszint emelkedésére, a hőmérséklet változásaira, a páratartalom és a légnyomás alakulására, valamint az erős szelek érkezésére is.

Milyen sportot válasszunk?

Többféle sport ajánlott az asztmában szenvedők számára, ezek közé sorolható a séta, túrázás, golfozás, de akár úszhatnak vagy tornázhatnak is. Számos asztmás betegségben szenvedő tapasztalta, hogy tünetei fokozatos edzés, valamint gyógyszeres kezelés idején csökkentek.

A testmozgás megkezdése előtt belélegzett rohamoldó készítmény megelőzi a sportolás során fellépő panaszokat. Pollenre allergiások esetében azonban ajánlatos a sportolást napközben kerülni.

Gyógyszeres kezelés és a klíma

A szakorvos által meghatározott mennyiségben és rendszerességgel használjuk a gyógyszereket. A légkondicionáló berendezésnél ne állítsuk túlságosan alacsonyra a hőmérsékletet, s a levegő áramlása is lehetőleg indirekt módon történjen – a klímaberendezés rendszeres tisztítása mellett.


close