Allergia spray

Az allergia spray általában a reakciós tünetek mérséklésére alkalmas, bizonyos esetekben gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik. Az antihisztamin készítmények nem csak egy-egy panasz ellen lehetnek hatékonyak, hanem a szénanátha minden tünetét enyhítik vagy megszüntetik.

Fontos kérdés, hogy allergia által kiváltott orrdugulás esetén milyen készítményt választunk a tünet enyhítésére. Az öngyógyszerezés helyett mindenképpen célszerű szakorvos tanácsát kikérni.

Az allergia spray különböző hatóanyagai és alkalmazásuk

Az allergia ellen alkalmazható orrspray-k több típusa áll rendelkezésre különböző hatóanyagokkal. Ezek közül a szteroid tartalmúak mind vénykötelesek, kizárólag a középsúlyos és a súlyos allergiás panaszok esetén jöhet szóba az alkalmazásuk. Ezek a készítmények csak a tünetek mérséklésére alkalmasak.

A kromoglikát tartalmú allergia spray-k, bár rendelkeznek gyulladáscsökkentő hatással, önmagukban alkalmatlanok az akut panaszok kezelésére, mert hatásuk csak lassan, fokozatosan alakul ki.

A szénanátha kezelésének leghatásosabb módját az antihisztamin tartalmú gyógyszerek –orrspray-k, szemcseppek, tabletták – jelentik.

Az antihisztamin készítmények a pollenek által kiváltott allergiás reakció gátlásával nem csak egy-egy panasz ellen hatásosak, hanem a szénanátha minden tünete ellen alkalmazhatóak: biztosítják az orr szelelését, mérséklik a váladékképződést, csökkentik a viszketést és a tüsszögést, mindezt a nyálkahártya károsodásának veszélye nélkül.


close