Orrfolyás, tüsszögés

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktornő!
Férjem tavaly december közepén megfázott (orrfolyás, köhögés, láza nem volt), de nem volt hajlandó orvoshoz menni, csak 1 hónap után. A kapott gyógyszertől először javult, utána visszaesett, majd újabb 1 hónap után ment el orvoshoz, az újabb antibiotikumtól ment a hasa, így ez sem segített, újabb 1 hónap után már annyira rosszul volt, hogy újabb gyógyszer + 1 hét táppénz lett a vége. Sajnos ez sem hozta helyre teljesen, de nem volt hajlandó visszamenni. Azóta ha hidegebb helyre megy (akár néhány fokos eltérésnél is, pl. 30 fokból 25 fokba), vagy hideget iszik szénanáthás tünetei vannak, ami másnapra múlik el. Xysalt szed napi 1 szemet, de így is elmúlik, majd visszajön az orrfolyás, tüsszögés. Van rá valami gyógymód, ami elmulasztaná?
2012. 07. 30. | 11:36

Tisztelt Kérdező!
A levocetirizin tartalmú készítmények hatásos antiallergikumok, ki lehetne egészíteni orrmosással, ha az nem használ, akkor szteroid tartalmú orrsprayvel.
Ha mindezek ellenére folyamatosan orrpanaszai vannak, akkor keressen föl fül-orr-gégészt, valószínűleg krónikus arcüreggyulladása van, melynek a gyógymódja (ha a konzervatív terápia nem válik be) műtét. A diagnózishoz és a műtéthez is CT szükséges.

Orvosszakértő 2012. 07. 31. | 15:25
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close